Galuste cu prune
PrinteazaGaluste cu prune
- 400 g cartofi făinoşi
- 100 g făină
- 5 linguri cu zahăr
- 8 prune
- 50 ml ulei
- 1 pahar cu pesmet
- scorţişoară
Mod de preparare:
Fierbe cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe. După ce s-au fiert, zdrobeşte-i cu furculiţa. După ce s-au răcit adaugă zahărul şi amestecă energic. Imparte compoziţia în 8 părţi.
Separat, curăţă prunele de sâmburi şi în locul acestora pune puţin zahăr. Cu palmele umezite modelează mici găluşte, în mijlocul fiecăreia pune câte o prună sau o jumătate de prună. Rotunjeşte în mână astfel încât pruna să fie uniform acoperită.
Pune-le la fiert în apă clocotită, aproximativ 10-15 minute, până se ridică la suprafaţă. Tăvăleşte găluştele fierbinţi prin pesmet rumenit separat şi scorţişoară.
Galuste cu prune
Pofta buna!