Galuste cu slaninuta

Printeaza

Galuste cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua, slaninuta, sare.

Ingrediente:Galuste_cu_slaninuta

  • 240 g telemea de oaie
  • 100 g gris
  • 2 chifle vechi de-o zi
  • 4 linguri patrunjel
  • 2 oua
  • 200 g slaninuta
  • sare

 

Mod de preparare:

Se rad chiflele. Se rade brânza şi se amestecă împreună cu grişul, 2 linguri pesmet, 2 linguri pătrunjel tocat, ouă şi 1 praf de sare; se va obţine un aluat moale. Se modelează găluşte şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare.

Se fierb până ce urcă la suprafaţa apei, apoi se scurg. Intre timp, se prăjeşte slăninuţa într-o tigaie. Separat, se prăjeşte şi restul de pesmet, fără adaos de grăsime. Găluştele se servesc cu pesmet, slăninuţă şi pătrunjel tocat.

Galuste cu slaninuta

Galuste_cu_slaninuta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.