Galuste cu slaninuta
PrinteazaGaluste cu slaninuta din: telemea de oaie, gris, chifle, patrunjel, oua, slaninuta, sare.
- 240 g telemea de oaie
- 100 g gris
- 2 chifle vechi de-o zi
- 4 linguri patrunjel
- 2 oua
- 200 g slaninuta
- sare
Mod de preparare:
Se rad chiflele. Se rade brânza şi se amestecă împreună cu grişul, 2 linguri pesmet, 2 linguri pătrunjel tocat, ouă şi 1 praf de sare; se va obţine un aluat moale. Se modelează găluşte şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Se fierb până ce urcă la suprafaţa apei, apoi se scurg. Intre timp, se prăjeşte slăninuţa într-o tigaie. Separat, se prăjeşte şi restul de pesmet, fără adaos de grăsime. Găluştele se servesc cu pesmet, slăninuţă şi pătrunjel tocat.
Galuste cu slaninuta
Pofta buna!