Găluşte cu spanac
PrinteazaO reteta delicioasa de galuste cu spanac, branza de vaci, paine, unt, faina, ceapa, usturoi, ou, nucsoara.
- 200 g brânză de vaci
- 300 g pâine înmuiată în lapte
- 50 g unt
- 150 g făină
- 1 kg de spanac
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 ou
- puţină nucşoară
Mod de preparare:
Spanacul se opăreşte în apă. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Se amestecă împreună cu untul şi se prăjesc.
Se toarnă apoi peste spanac, se sărează şi se presară nucşoară. Se mixează în blender împreună cu pâinea înmuiată în lapte.
Se amestecă apoi cu brânza de vaci, cu oul şi cu făina.
Din această compoziţie se formeaza galuste care se fierb 5-10 minute în apă clocotită. Se pot servi ca aperitiv, cu roşii şi parmezan ras sau ca perişoare în supă.
Găluşte cu spanac
Pofta buna!