Galuste cu struguri
PrinteazaGaluste cu struguri din: cartofi, gris, ou, faina, sare, struguri, pesmet, unt, ulei, zahar pudra.
- 1/2 kg cartofi curăţaţi şi fierţi
- 3-4 linguri griş
- 1 ou
- 2 linguri făină
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1/2 kg struguri
- 125 g pesmet
- 60 g unt sau 60 ml ulei
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Zdrobeşti cu furculiţa cartofii fierţi şi decojiţi. Ii amesteci împreună cu grişul, oul bătut cu sarea, apoi cu făina cernută, până obţii un aluat mai lipicios.
Intinzi aluatul în strat de circa 1 cm, pe planşeta presărată cu făină. Tai pătrăţele de aluat în care înveleşti boabe mari de struguri, în prealabil spălate şi scurse.
Pui găluştele la fiert în apă clocotită, uşor sărată. Când se ridică la suprafaţă, le scoţi cu spumiera pe un platou.
Prăjeşti puţin pesmetul, într-o tigaie mare cu unt topit. Treci găluştele prin pesmet şi le serveşti pudrate cu zahăr şi scorţişoară.
Galuste cu struguri
Pofta buna!