Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura
PrinteazaGaluste la cuptor cu mazare, branza si afumatura din: cartofi, oua, ceapa, faina, morcovi, pastrama afumata, unt, supa, lapte, mazare, branza de oi, sare.
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 2 gălbenuşuri
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 5 linguri făină
- 2 morcovi
- 400 g pastramă afumată
- 50 g unt
- 250 ml supă
- 4 linguri lapte
- 250 g mazăre (conservă)
- 100 g brânză de oi rasă
- sare după gust
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă cu un praf de sare, îi scurgi şi îi laşi la răcit. Apoi îi cureţi şi îi treci prin presa de cartofi sau prin maşina de tocat. Adaugi cele 2 gălbenuşuri, sare după gust, 3 linguri de făină şi frămânţi un aluat potrivit de tare.
Intinzi aluatul pe masa presărată cu făină şi îl tai în bucăţi mari cam de un deget, pe care îl rulezi apoi între palme, până când capătă forma unei găluşte lunguieţe. Fierbi găluştele în apa clocotită cu sare, până se ridică la suprafaţă, după care le scoţi pe un şervet absorbant.
Cureţi morcovii de coajă, îi speli, îi tai în bucăţele şi îi fierbi în apă cu un praf de sare, timp de 5 minute, după care îi Scurgi. Toci ceapa mărunt, iar pastrama afumată o tai în bucăţi. Căleşti ceapa în untul topit şi adaugi o lingură de făină, amestecând.
Torni supa, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe şi laşi pe foc timp de 15 minute. Opreşti focul, adaugi ouăle amestecate cu laptele şi brânza rasă şi amesteci.
Intr-un vas uns cu unt, pui carnea afumată, morcovii fierţi: mazărea curăţată, spălată şi scursă şi torni-sosul. Deasupra pui găluştele şi daf vasul la cuptorul preîncălzit, pentru 20-30 de minute.
Galuste la cuptor cu mazare, branza si afumatura
Pofta buna!