Galuste de cartofi cu afumatura si varza
PrinteazaGaluste de cartofi cu afumatura si varza din: cartofi, sare, amidon, muschi de porc, ceapa, untura, varza murata, chimen, zahar.
- 500 g cartofi cruzi
- 500 g cartofi fierti de o zi
- sare
- 1 lingura amidon
- 4 felii muschi de porc afumat
garnitura:
- 2 cepe
- 2 linguri untura
- 500 g varza murata tocata
- chimen
- zahar
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii cruzi, se rad şi se storc bine. Se amestecă într-un castron cu cartofii fierţi raşi şi sare. Se modelează găluşte rotunde din acest amestec; se tăvălesc prin amidon şi se aşază în apă clocotită cu sare.
Se desprind imediat cu lingura de pe fundul vasului. Se fierb cca 15 min., apoi se încearcă dacă sunt fierte. Se scurg şi se tăvălesc prin untură, ca să nu se lipească.
Se topeşte restul de untură şi se căleşte ceapa tocată. După 4 min. se adaugă 1 linguriţă de zahăr şi se lasă să se caramelizeze. Se adaugă apoi varza murată, tocată. Se condimentează cu chimen, sare şi zeamă de varză.
Feliile de carne se frig în tigaia de teflon şi se servesc cu varză şi găluşte.
Galuste de cartofi cu afumatura si varza
Pofta buna!