Galuste de cartofi cu afumatura
PrinteazaGaluste de cartofi cu afumatura din: cartofi, gris, faina, unt, kaizer, pastrama, ceapa, spanac, ulei, sare, piper.
- 500 g cartofi
- 50 g gris
- 150 g făină
- 30 g unt
- 200 g kaizer
- 100 g pastramă de porc
- 2 cepe
- 2 legături de spanac
- ulei
- verdeaţă
Mod de preparare:
Pune cartofii la fiert în coajă. Taie kaizerul şi pastrama cubuleţe, căleşte-le împreună cu o ceapă tocată mărunt, potriveşte de sare şi piper. Dă-le deoparte să se răcorească.
Curăţă cartofii fierbinţi (înghit mai puţină făină) si zdrobeste-i cu furculiţa, adaugă untul, apoi făina şi grisul, cât să obţii o pastă omogenă.
Ia cu lingura şi aşază câte o grămăjoară pe folie alimentară. Pune compoziţie de carne pe fiecare, apoi strânge folia ca să se formeze o sferă. După ce ai terminat de modelat găluştele, pune-le la fiert şi lasă-le până ies la suprafaţă.
Sotează spanacul maximum cinci minute, cât frunzele să nu se înmoaie prea tare. Separat, prăjeşte o ceapă tăiată julien.
Serveşte găluştele pe pat de spanac.
Ornează-le cu de ceapă şi verdeaţă.
Pofta buna!