Galuste de cartofi cu pastrama de porc

Printeaza

Galuste de cartofi cu pastrama de porc din: cartofi, gris, faina, unt, kaizer, pastrama de porc, ceapa, spanac, ulei, verdeta.

Ingrediente:Galuste de cartofi cu pastrama de porc

  • 500 g cartofi
  • 50 g gris
  • 150 g făină
  • 30 g unt
  • 200 g kaizer
  • 100 g pastramă de porc
  • 2 cepe
  • 2 legături de spanac
  • ulei
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Pune cartofii la fiert în coajă. Taie kaizerul şi pastrama cubuleţe, căleşte-le împreună cu o ceapă tocată mărunt, potriveşte de sare şi piper. Dă-le deoparte să se răcorească.

Curăţă cartofii fierbinţi (înghit mai puţină făină) şi zdrobeşte-i cu furculiţa, adaugă untul, apoi făina şi grisul, cât să obţii o pastă omogenă.

Ia cu lingura şi aşază câte o grămăjoară pe folie alimentară.

Pune compoziţie de carne pe fiecare, apoi strânge folia ca să se formeze o sferă. După ce ai terminat de modelat găluştele, pune-le la fiert şi lasă-le până ies la suprafaţă.

Sotează spanacul maximum cinci minute, cât frunzele să nu se înmoaie prea tare. Separat, prăjeşte o ceapă tăiată julien. Serveşte găluştele pe pat de spanac.

Ornează-le cu de ceapă şi verdeaţă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.