Găluşte de cartofi cu prune

Printeaza

Găluşte de cartofi cu prune din: cartofi, faina, prune, nuci, lapte, pesmet, unt, zahar, sare.

Ingrediente:Găluşte de cartofi cu prune

  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri cu faina
  • 500 g prune
  • 10 g nuci tocate
  • 1 ceasca plina cu lapte clocotit
  • 500 g pesmet
  • 2 linguri cu unt
  • 4 linguri cu zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii fierţi îi treceţi prin maşina de tocat sau îi faceţi piure. Adăugaţi laptele clocotit, amestecaţi repede, săraţi, puneţi făina şi oul şi frământaţi un aluat molicel, care se întinde în foaie groasă de 1 cm.

Tăiaţi pătrate cu latura de 4 cm şi puneţi prunele.

Lucraţi tot timpul pe planşeta înfăinată. Curăţaţi prunele, le spălaţi, le acoperiţi cu zahăr.

In jumătate de prună puneţi nucă, închideţi cu jumătatea de prună rămasă, aşezaţi pe pătratul de aluat, rotunjiţi cu mâna, puneţi la fiert în apă care a stat din clocot.

Scoateţi şi scurgeţi găluştele când s-au ridicat deasupra apei, le treceţi prin pesmet rumenit în unt şi amestecat cu zahăr (zahărul este pus în pesmet odată cu găluştele).

Rostogoliţi găluştele, să se îmbrace frumos, serviţi cu restul de pesmet rumenit. Dacă vreţi, pudraţi cu zahăr farin.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.