Galuste de cartofi prajite
PrinteazaGaluste de cartofi prajite din: gnocchi, unt, sare, piper, rosii, spanac.
- o pungă gnocchi de cartofi
- 3 linguri unt
- sare
- piper
Pentru sos:
- 8 linguri unt
- 5 roşii uscate
- 450 g spanac decongelat
- sare
Mod de preparare:
Se pune apă cu sare la fiert si, când clocoteşte, se pun găluştele de cartofi si se lasă să fiarbă un minut.
Intre timp, se pune la topit câte o lingură de unt din cele trei şi cu o spumieră se adaugă găluşte de cartofi într-un singur strat.
Se presară cu sare şi piper şi se scutură tigaia, apoi se scot. Se procedează la fel pentru toate găluştele de cartofi.
Apoi, pentru sos, cele 8 linguri de unt se topesc, se pun roşiile si spanacul şi se lasă 2-3 minute pe foc. Se toarnă sosul peste găluşte.
Pofta buna!