Galuste de cartofi umplute cu sunca si carne
PrinteazaGaluste de cartofi umplute cu sunca si carne din: cartofi, faina, ou, lapte, sare, ceapa, unt, sunca, carne de carnati, maghiran, patrunjel, piper.
- 500 g cartofi fainosi
- 250 g faina
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- sare
- 1 ceapa
- 20 g unt
- 100 g sunca
- 200 g carne tocata si condimentata pentru carnati
- 1 lingurita maghiran
- 1/2 legatura patrunjel verde tocat
- piper
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb cu coaja circa 20 de minute, in apa putina. Se scurg, se curata si se sfarma (ca pentru piure).
Se amesteca cu faina, laptele, oul si putina sare, pana ce se obtine un aluat neted.
Ceapa curatata se taie marunt si se dunstuieste circa 3 minute in untul incins.
Se taie sunca bucatele, se amesteca bine cu carnea tocata, ceapa si verdeata si se gusta de sare si piper.
Cu palmele umezite se fac 8 galuste si in mijlocul fiecareia se introduce cate-o lingurita de umplutura.
Se fierb apoi in multa apa cu sare circa 20 de minute, la foc mic si se servesc fierbinti, cu salata de varza acra.
Pofta buna!