Galuste de cartofi

Printeaza

 Galuste de cartofi

Ingrediente:Galuste de cartofi

  • 500 g cartofi
  • 5 linguri de făină
  • 3-4 ouă
  • sare
  • 150 g unt
  • 3 linguri de pes­met

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb, se dau prin sită şi se amestecă fierbinţi cu 3 linguri de făină, sare şi 3-4 ouă crude. Se fac găluştele, se dau prin făină şi se fierb în apă clocotită timp de 10 minute.

Se strecoară şi se tăvălesc în pesemt pră­jit în unt.

Se servesc la diferite preparate: gulaş, papricaş, tocăniţă de vinat, fripturi de porc, berbec cu varză . Se pot servi şi simple cu smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.