Galuste de ciuperci cu sos de rosii
PrinteazaO reteta de galuste cu ciuperci, sos de rosii, faina, oua, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 6 linguri făină
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 500 g roşii
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le fierbi, le scurgi şi le treci de două ori prin maşina de tocat. Le amesteci cu 2 linguri de făină, ouăle şi sare şi piper după gust.
Cu mâinile înfăinate formezi găluşte pe care le fierbi în apă clocotită cu sare. Cât fierb pregăteşti şi sosul. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi după ce s-a înmuiat torni roşiile decojite şi pasate.
Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă pe foc mic 10 minute. Scoţi găluştele pe o farfurie cu sosul de roşii si le aduci la masă calde.
Pofta buna!