Galuste de gris cu spanac
Printeaza
O reteta delicioasa de galuste de gris cu spanac, ceapa, cascaval, lapte, oua, smnatana, faina, ceapa verde, ulei si sare.
- 1 kg spanac
- 1 ceapă
- 200 ml lapte
- 200 ml smântână
- 100 g caşcaval
- 2 linguriţe cu făină
- 1 legătură de ceapă verde
- ulei
- sare
Ingrediente găluşte:
- 2 ouă
- 3 linguri cu ulei
- 8 linguri cu griş
- sare
Mod de preparare:
Căleşte ceapa, după care adaugă spanacul opărit în apă cu sare. Desfă făina în puţin lapte. Toarnă restul de lapte şi smântână. Presară caşcavalul şi pune amestecul peste spanacul călit.
Lasă pe foc câteva minute şi potriveşte gustul de sare. Bate ouăle cu uleiul şi sare. Adaugă grişul în ploaie, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Cu ajutorul unei linguri, pune găluştele în apă fierbinte. Lasă-le pe foc 10-15 minute, după care serveşte-le pe pat de spanac, sos de smântână şi ceapă verde.
Pofta buna!