Galuste de Gris – Noques au Semoule

Printeaza

O reteta foarte simpla de galuste de gris pentru supe din: ou, unt, gris, apa, sare si nucsoara.

Ingrediente:Galuste de Gris - Noques au Semoule

  • un ou (50 g)
  • unt 50 g
  • gris 100 g proporţii 1/1/2
  • o lingură de apă
  • sare şi nucşoară după gust

 

Mod de preparare:

Untul moale (la temperatura camerei) se amestecă bine cu oul, apa şi grisul. Se condi­mentează cu un praf de sare şi puţină nucşoară şi se lasă câteva minute deoparte. Se formează găluşte mici cu o linguriţă şi se introduc în supă sau apă clocotită cu sare. Se lasă să fiar­bă uşor timp de aproximativ 10 minute.

O altă metodă de preparare a găluştelor ar fi următoarea: amestecaţi bine ingredientele, lăsaţi deoparte căte a minute şi apoi introduceţi vasul cu compoziţia de găluşte la frigider. Lăsaţi la rece doar câteva minute, până cănd coca respectivă capătă consistenţă ca de plastilină.

Galuste_de_Gris_02

Se scoate şi se formează rapid găluşte de dimensiune puţin mai mare ca o măslină. Aceasta se face prin ruperea (ciupirea) alua­tului cu degetele şi formarea găluştelor în podulpaIm ei, printr-o mişcare scurtă de freca­re între palme.

Galuste_de_Gris_03

Pe măgură ce se formează, găluştele se introduc în apă clocotită cu sare (în cazul că aceste găluşte se vor servi cu un consome, este de preferat să fierbeţi găluştele separat în apă cu sare şi numai înainte de servire să lep uneţi în bolid sau far­furia cu consome. Aceasta pentru că altfel găluştele vor tulbura supa în care fierb).

Galuste_de_Gris_04

Se fierb la foc potrivit timp de aproximativ 10 minute, după care se toarnă peste găluşte o cană de apă rece sau o ceaşcă de gheaţă pisată. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă găluştele să “se tragă ” încă 5-6 minute. Acest procedeu este util atunci cănd trebuie pregătite foarte multe găluşte într-un timp scurt. In plus, găluştele formate astfel vor prezenta o suprafaţă netedă şi regulată.

Galuste de Gris

Galuste_de_Gris

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.