Găluşte de mămăligă

Printeaza

Găluşte de mămăligă

Ingrediente:Găluşte de mămăligă

  • 500 g mălai
  • 1,5 litri lapte
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri brânză înveliş
  • 2 ouă
  • 2-3 pesmet
  • untură

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul) se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi iar se mestecă, în draci, până capătă mămăliga o anume consistenţă.

Se lasă să se răcească, timp în care se pune niţel mălaiul sau pesmetul la prăjit într-o tavă încinsă.

Se bat ouăle .Se fac găluşte de mămăligă cât o lămâie, se turtesc.

Se înmoaie în ou, se tăvălesc în mălai un pic rumenit şi se pun la prăjit în untură, întorcându-se pe toate părţile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.