Găluşte de mămăligă
PrinteazaGăluşte de mămăligă
- 500 g mălai
- 1,5 litri lapte
- 2 linguri unt
- 3 linguri brânză înveliş
- 2 ouă
- 2-3 pesmet
- untură
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul) se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi iar se mestecă, în draci, până capătă mămăliga o anume consistenţă.
Se lasă să se răcească, timp în care se pune niţel mălaiul sau pesmetul la prăjit într-o tavă încinsă.
Se bat ouăle .Se fac găluşte de mămăligă cât o lămâie, se turtesc.
Se înmoaie în ou, se tăvălesc în mălai un pic rumenit şi se pun la prăjit în untură, întorcându-se pe toate părţile.
Pofta buna!