Galuste de mei
PrinteazaGaluste de mei din: mei, morcovi, oua, faina, capsuni, unt, zahar pudra, menta.
- 200 g mei
- 3 morcovi
- 2 oua
- 250 g faina fara gluten
- 400 g capsuni
- 100 g unt
- 150 g zahar pudra
- menta
Mod de preparare:
Se opăreşte meiul cu apă clocotită şi se aşază într-o oală cu 500 ml apă; se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce se obţine un terci gros. Se pasează. Se înglobează morcov ras şi 1 ou. Se adaugă sare şi făină şi se frământă aluatul.
Se împarte aluatul în porţii mici, care se aplatizează. în mijlocul fiecăreia se aşază câte o căpşună. Se înfăşoară în aluat, obţinând o găluşcă. Se introduc găluştele în apă clocotită, uşor sărată şi se lasă să fiarbă cca 5 min.
Se scot găluştele cu lingura de spumă şi se toarnă peste ele unt topit; se pudrează cu zahăr. Se ornează cu frunze de mentă.
Galuste de mei
Pofta buna!