Galuste de mei

Printeaza

Galuste de mei din: mei, morcovi, oua, faina, capsuni, unt, zahar pudra, menta.

Ingrediente:Galuste_de_mei

  • 200 g mei
  • 3 morcovi
  • 2 oua
  • 250 g faina fara gluten
  • 400 g capsuni
  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • menta

 

Mod de preparare:

Se opăreşte meiul cu apă clocotită şi se aşază într-o oală cu 500 ml apă; se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce se obţine un terci gros. Se pasează. Se înglobează morcov ras şi 1 ou. Se adaugă sare şi făină şi se frământă aluatul.

Se împarte aluatul în porţii mici, care se aplatizează. în mijlocul fiecăreia se aşază câte o căpşună. Se înfăşoară în aluat, obţinând o găluşcă. Se introduc găluştele în apă clocotită, uşor sărată şi se lasă să fiarbă cca 5 min.

Se scot găluştele cu lingura de spumă şi se toarnă peste ele unt topit; se pudrează cu zahăr. Se ornează cu frunze de mentă.

Galuste de mei

Galuste_de_mei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.