Galuste de orez prajite

Printeaza

Galuste de orez prajite din: stafide, vin, lapte, orez, sare, portocala, oua, unt, lamaie, zahar, migdale, faina, ulei.
Ingrediente:Galuste de orez prajite

  • 50 g stafide
  • 2 linguri vin dulce
  • 750 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 g orez
  • 1 portocala
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 1 lamaie
  • 70 g zahar
  • 50 g migdale zdrobite
  • 1 lingura faina
  • ulei (unt) pentru prajit
  • zahar farin pentru pudrat

 

Mod de preparare:

Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita).

Se lasa sa se umfle la foc mic, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca.

Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez.

Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 g zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine.

Se bat albusurile spuma, se adauga 20 g de zahar si faina si se incorporeaza in orez.

Se incinge bine uleiul sau untul, se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos.

Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.