Galuste de pesmet cu sos de vin
PrinteazaGaluste de pesmet cu sos de vin din: ouas, zahar, pesmet, vin, ulei, scortisoara, sare.
- 4 ouă
- 4 linguri cu zahăr pudră
- 4 linguri cu pesmet alb
- 1 pahar cu vin alb
- 1/2 pahar cu zahăr
- 1 cană cu ulei
- 1/2 linguriţă cu scorţişoară
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi ouăle, ştergeţi-le, spargeţi-le, separaţi gălbenuşurile, amestecaţi cu zaharul pudră, omogenizaţi amestecul, frecaţi crema cu o lingură de lemn.
Cerneţi pesmetul, încorporaţi în ploaie, săraţi şi adăugaţi albuşurile bătute spuma tare. Omogenizaţi.
Luaţi cu lingura din aluat, prăjiţi în ulei încins, scoateţi gogoşile pe şerveţele ca sa nu rămână îmbibate cu grăsime, aşezaţi-le într-un castron. Fierbeţi vinul cu zahar şi scorţişoară, turnaţi cald peste gogoşele.
Serviţi porţionat, cât sunt calde.
Pofta buna!