Galuste de pesmet cu sos

Printeaza

Galuste de pesmet cu sos din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei, sare.

Ingrediente:Galuste de pesmet cu sos

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4-5 linguri cu pesmet
  • 1 pahar cu vin alb
  • 3 linguri cu zahăr tos
  • 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere
  • sare
  • 1 cană cu ulei

 

Mod de preparare:

Spălăm ouăle, le spargem în castron şi separăm gălbenuşurile de albuşuri. Din gălbenuşuri, sare şi zahărul farin (pudră) pus în 2 reprizei facem o cremă omogenă, în care adăugăm pesmetul, câte 1-2 linguri.

Obţinem o pastă compactă, din care luăm cu lingura porţii potrivit dejî mari şi le punem să se rumenească în ulei fierbinte.

Scoatem într-un vas mai mare gogoşile bine rumenite, le trecem pe| 2 şerveţele ca să-şi piardă surplusul de ulei, apoi le punem în castron mare. Turnăm peste gogoşi vinul fiert cu scorţişoară şi 3 linguri de zahăr tos.

Lăsăm să se răcorească, servim în boluri curate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.