Galuste de pesmet cu sos
PrinteazaGaluste de pesmet cu sos din: oua, zahar, pesmet, vin, scortisoara, ulei, sare.
- 4 ouă
- 4 linguri cu zahăr
- 4-5 linguri cu pesmet
- 1 pahar cu vin alb
- 3 linguri cu zahăr tos
- 1 linguriţă cu scorţişoară pulbere
- sare
- 1 cană cu ulei
Mod de preparare:
Spălăm ouăle, le spargem în castron şi separăm gălbenuşurile de albuşuri. Din gălbenuşuri, sare şi zahărul farin (pudră) pus în 2 reprizei facem o cremă omogenă, în care adăugăm pesmetul, câte 1-2 linguri.
Obţinem o pastă compactă, din care luăm cu lingura porţii potrivit dejî mari şi le punem să se rumenească în ulei fierbinte.
Scoatem într-un vas mai mare gogoşile bine rumenite, le trecem pe| 2 şerveţele ca să-şi piardă surplusul de ulei, apoi le punem în castron mare. Turnăm peste gogoşi vinul fiert cu scorţişoară şi 3 linguri de zahăr tos.
Lăsăm să se răcorească, servim în boluri curate.
Pofta buna!