Galuste de stiuca
PrinteazaO reteta de galuste de stiuca din: stiuca, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, oua, faina, lapte, paine, marar, patrunjel verde, piper si sare.
- o ştiucă de aproximativ 800 g
- 200g cartofi
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- un păstârnac
- o ţelină mică
- o ceapă
- două ouă
- o lingură de făină
- 40 ml lapte
- o felie de pâine
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel verde
- piper
- sare
facultativ:
200 g smântână
Mod de preparare:
Zarzavatul (morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ţelină) se pune la fiert în apă rece, împreună cu cartofii. După ce au fiert, legumele se scot din oală şi se pun deoparte. Se pasează.
Peştele se dezosează, iar carnea se dă prin maşina de tocat de două-trei ori, împreună cu ceapa şi cu felia de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă.
Se adaugă sare, piper, ouă, mărar tocat şi f&ină. Se amestecă bine, după care se formează găluşte de mărime poţrivită. Se pun apoi în zeama fierbinte în care au fiert legumele. După ce găluştele au fiert, se scot găluştele, iar cu restul de zeamă se subţiază legumele pasate.
Dacă se doreşte, se poate adăuga şi smântână. Se obţine astfel o supă- cremă, în care se vor pune din nou găluştele de ştiucă. Se presară pătrunjel verde, tocat mărunt.
Poftă bună!