Galuste delicioase in sos de hrean cu smantana

Printeaza

Galuste delicioase in sos de hrean cu smantana din: oua, drojdie, lapte, zahar, faina, sunca afumata, pesmet, hrean, unt, faina, lapte, smantana, otet, zahar, suc de lamaie.

Ingrediente:Galuste_delicioase_in_sos_de_hrean_cu_smantana

galuste:

  • 2 oua
  • 40 g drojdie
  • 250 ml lapte cald
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • 250 g sunca afumat
  • 2 linguri pesmet

sos:

  • 100 g hrean proaspat ras
  • 40 g unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • otet
  • zahar
  • suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se prepara galustele: se amesteca laptele cu zahar, o lingura de faina si drojdie; se lasă să dospească, într-un castron se amestecă restul de făină cu ouă, maia, sare, şuncă şi pesmet. Se lasă să crească aluatul la căldură.

Se prepară între timp sosul: se căleşte făina în unt şi se stinge cu lapte; se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.

Se toarnă apoi smântână, zahăr, oţet, suc de lămâie şi se sărează după gust. Se adaugă la final hreanul şi se dă într-un clocot.

Se modelează găluşte de aluat şi se lasă să mai crească; apoi se pun la fiert cca 5 min.

Se servesc cu sos de hrean.

Galuste delicioase in sos de hrean cu smantana

Galuste_delicioase_in_sos_de_hrean_cu_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.