Galuste delicioase in sos de hrean cu smantana
PrinteazaGaluste delicioase in sos de hrean cu smantana din: oua, drojdie, lapte, zahar, faina, sunca afumata, pesmet, hrean, unt, faina, lapte, smantana, otet, zahar, suc de lamaie.
galuste:
- 2 oua
- 40 g drojdie
- 250 ml lapte cald
- 1 lingurita zahar
- 500 g faina
- 250 g sunca afumat
- 2 linguri pesmet
sos:
- 100 g hrean proaspat ras
- 40 g unt
- 2 linguri faina
- 200 ml lapte
- 200 ml smantana
- otet
- zahar
- suc de lamaie
Mod de preparare:
Se prepara galustele: se amesteca laptele cu zahar, o lingura de faina si drojdie; se lasă să dospească, într-un castron se amestecă restul de făină cu ouă, maia, sare, şuncă şi pesmet. Se lasă să crească aluatul la căldură.
Se prepară între timp sosul: se căleşte făina în unt şi se stinge cu lapte; se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.
Se toarnă apoi smântână, zahăr, oţet, suc de lămâie şi se sărează după gust. Se adaugă la final hreanul şi se dă într-un clocot.
Se modelează găluşte de aluat şi se lasă să mai crească; apoi se pun la fiert cca 5 min.
Se servesc cu sos de hrean.
Galuste delicioase in sos de hrean cu smantana
Pofta buna!