Găluşte din brânză cu tocană
PrinteazaO reteta de galuste din branza cu tocana din: cartofi, faina, branza, unt, smantana dulce, oua, civeta, nucsoara, sare si piper, carne de vita, supa concentrata de carne, rosii, ciuperci champignon, ardei gras, pasta de tomate, usturoi, ceapa, boia dulce, plante aromatice si ardei iute.
- 650 g cartofi fainoşi
- 200 g faină albă
- 180 g brânză
- 30 g unt
- 80 ml smântână dulce
- 2 ouă,
- civetă (sau ceapă verde)
- nucşoară
- sare şi piper
pentru tocană:
- 300 g carne de vită
- 300 ml supă concentrată de carne
- 400 g roşii
- 120 g ciuperci champignon
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 40 g pastă de tomate
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 linguriţă boia dulce
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură plante aromatice (cimbru, oregano, busuioc)
- 1 ardei iute
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie carnea cuburi. Curăţă şi taie ardeii bucăţele. Opăreşte roşiile, decojeşte-le, taie-le cuburi şi strecoară-le sucul. Căleşte usturoiul şi ceapa tocată în 2 linguri de ulei încins. Pune carnea, ardeii, roşiile şi ardeiul iute tocat mărunt; căleşte-le împreună, apoi adaugă pasta de tomate, boiaua, sucul de roşii, supa, sare şi piper.
Amestecă toate ingredientele şi fierbe-le 30 de minute la foc mediu. Spală cartofii, pune-i într-un vas cu 4 pahare de apă şi fierbe-i 30 de minute. Apoi, curăţă-i de coajă. Pasează cartofii şi amestecă-i cu făina şi cu puţină sare, nucşoară şi piper. Adaugă 100 g brânză rasă, ouăle, frământă şi formează găluşte. Pune-le în apă clocotită cu sare şi fierbe-le 8-10 minute.
Scurge găluştele şi pune-le într-un vas termo- rezistent uns cu unt. Toarnă peste ele smântână şi presară restul de brânză rasă şi pune vasul în cuptorul reglat la funcţia grill pentru 15 minute. Curăţă ciupercile, taie-le feliuţe şi căleşte-le 2 minute în uleiul rămas, apoi transferă-le în vasul cu tocană. Adaugă plantele aromatice, civetă tocată, sare şi piper după gust şi serveşte.
Găluşte din brânză cu tocană
Pofta buna!