Galuste din branza de vaci

Printeaza

Galuste din branza de vaci din: margarina, branza de vaci, faina, pesmet si un ou.

Ingrediente:

  • 400 g brânză de vaci
  • 50 g margarină (sau unt)
  • o cană de făină
  • o cană de pesmet
  • un ou

 

Mod de preparare:

Galuste din branza de vaci: Se amestecă mai întâi brânza cu margarina (sau untul). Marga­rina (untul) se înmoaie înainte, aşezând-o într-un tifon şi frământân­d-o în mână până când se simte că ar avea consistenţa unui aluat. Se adaugă lăina şi pesmetul şi se frământă bine.

Din acest aluat se formează găluşte de formă potrivită, care se fierb în apă clocotită cu sare. Sunt gata la câteva minute după ce s-au ridicat deasupra apei.

Se pot mânca imediat, ca gustare caldă (dacă se asociază cu un sos picant) sau ca desert (cu dulceţuri, gemuri, miere) ori pot fi folosite ca garnitură pentru mâncărurile cu sos.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.