Găluşte din cartofi şi gris cu vişine
PrinteazaGăluşte din cartofi şi gris cu vişine
- 1 şi 1/2 kg cartofi
- 350 g făină
- 1 ouă
- 3 linguri griş
- 150 g unt sau margarina
- 400 g vişine fără sâmburi
- 2 linguri zahăr pudră
- sare
Mod de preparare:
Speli cartofii, îi fierbi în coajă, cureţi cât sunt calzi şi îi dai prin maşina de tocat. Amesteci apoi pasta de cartofi cu făina, ouăle, grisul şi 100 g unt şi frămânţi până obţii un aluat. Pe o planşetă presărată cu făină, formezi un sul gros din care tai felii subţiri.
In mijlocul fiecărei felii pui 2-3 vişine fără sâmburi şi formezi găluşte. După ce le-ai făcut pe toate, le pui cu o spumieră în apă sărată clocotită şi le fierbi, la foc mic, 5-8 minute, le laşi apoi într-o strecurătoare să se scurgă.
Intre timp, rumeneşti pesmetul în untul rămas, apoi tăvăleşti găluştele prin acesta. In funcţie de gust, le presari (sau nu) cu zahăr pudră.
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine
Poftă bună!