Galuste din cartofi umplute cu ciuperci
PrinteazaGaluste din cartofi umplute cu ciuperci din: cartofi, faina, oua, gris, sare, ciuperci, grasime, chimen si faina.
- 500 g cartofi fierti
- 250 g faina integrala
- 2 oua
- 100 g gris
- sare
- 250 g ciuperci proaspete
- 2 linguri grasime
- chimen
- faina pentru plansa de lucru
Mod de preparare:
Se curata cartofii, dupa ce s-au racit, se dau prin razatoare. Se adauga faina, ouale, grisul, laptele si sarea si se framanta un aluat moale. Se spala ciupercile si se taie. Se toaca marunt o ceapa.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa. Se adauga ciupercile, chimenul, sarea si se fierbe inabusit pana cand se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.
Se presara faina pe plansa. Se intinde aluatul si se taie felii. Se face cate o gaura in fiecare felie si se umple cu compozitia de ciuperci. Se obtin mici galuste rotunde.
Se pun galustele in apa sarata care a dat in clocot si se lasa 15 minute pe foc. Se amesteca. Se toaca ceapa ramasa si se caleste in uleiul ramas, apoi se lasa sa se raceasca si se pune pe galuste.
Galuste din cartofi umplute cu ciuperci
Pofta buna!