Găluşte din cartofi cu varză si kaizer
PrinteazaO reteta de galuste din cartofi cu varza si kaizer din: varza, kaizer, ceapa, ulei, supa, galuste din cartofi, smantana, mustar, leustean, sare, piper, chimen, cascaval si ceapa verde.
- 1 varza mica (1 kg)
- 400 g kaizer fara oase
- 4 cepe
- 2 linguri ulei
- 200 ml supa
- 500 g galuste din cartofi congelate
- 200 g smantana
- 1-2 lingurite mustar
- 1/2 lingurita leustean tocat
- sare
- piper
- chimen macinat
- 60 g cascaval ras
- 2 linguri rondele de ceapa verde
Mod de preparare:
Se curăţă varza şi se toacă. Se taie cubuleţe kaizerul. Se curăţă ceapa şi se taie rondele; se prăjeşte în ulei şi se scoate. Se căleşte varza în ulei şi se toarnă supa; se adaugă kaizerul şi ceapa şi se fierb înăbuşit cca 20 min.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se adaugă găluştele şi smântână; se condimentează după gust. Se aşază într-o formă de sufleu şi se presară deasupra brânză – se coace la cuptor cca 25-30 min. Se presară ceapă verde.
Găluşte din cartofi cu varză si kaizer
Pofta buna!