Galuste din gris
PrinteazaGaluste din gris din: ulei, ou, gris, sare.
- 1 lingură ulei (unt, margarină)
- 1 ou
- 4 linguri gris
- sare
Mod de preparare:
Se freacă foarte bine uleiul (untul) cu oul. Când amestecul devine omogen şi are aspectul unei creme, se adaugă puţin câte puţin grişul şi se amestecă bine. Găluştele se pun în supa clocotită, cu lingura, una câte una.
Vasul în care se fierb găluştele trebuie să fie suficient de larg pentru a avea spaţiu pentru toate. După ce s-au introdus toate găluluştele în supă, aceasta mai fierbe cu găluştele încă 20-30 de minute la foc mic.
Atenţie, începători:
– Dacă primele găluşte se desfac în supă, mai adăugaţi gris.
– Dacă găluştele sunt prea tari, se adaugă câteva linguri de supă în compoziţie.
Pofta buna!