Galuste din mamaliga umplute cu prune
PrinteazaGaluste din mamaliga umplute cu prune
- 10 pahare apă
- 4 pahare griş
- 1 pahar făină albă
- 1 pahar mălai
- puţină sare
- 3-4 linguri pesmet
- 1 kg prune
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pui apa cu puţină sare la fiert într-un ceaun şi când dă în clocot, pui în ploaie grisul, făina şi mălaiul amestecate în prealabil. Faci o mămăligă pripită pe care o răstorni pe un suport de lemn când e gata.
Speli prunele şi le scoţi sâmburii, iar pesmetul îl rumeneşti în ulei. După ce s-a răcit, iei din compoziţia de mămăligă, pui în mijloc o prună şi faci găluşte pe care le tăvăleşti prin pesmet.
Aşezi apoi găluştele în tavă şi le dai la cuptor timp de 20-30 de minute. După ce le-ai scos din cuptor, le pudrezi cu zahăr. Le păţi consuma atât calde, cât şi reci.
Le poţi face şi iama cu fructe din compot sau chiar cu gem.
Poftă bună!
Nu-mi plac galustele, de niciun fel.