Galuste din peste

Printeaza

Galuste din peste din: peste, ceapa, oua, pesmet, cartofi, sare, piper.

Ingrediente:Galuste din peste

  • 1 kg peşte mare
  • 3 cepe mari
  • 5 ouă
  • 4 linguri pesmet
  • 5 cartofi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele, dezosat şi curăţat, se pune la foc mic timp de un sfert de oră, într-un litru de apă, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi felii subţiri.

Se adaugă ouăle şi restul de ingrediente, împreună cu puţină apă caldă, sărându-se şi piperându-se după gust. Se amestecă uşor.

Când este bine scăzută, se lasă să se răcească un pic şi se pregătesc mici găluşti.
Se pun la fiert în apă clocotită, cu grijă să nu se sfărâme. Se lasă oala sub capac, la foc mic, timp de o jumătate de oră.

Se scot cu grijă găluştile şi se lasă să se scurgă bine de apă. Se pun pe platoul de servire şi se toarnă deasupra supa rămasă, strecurată.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.