Galuste din peste
PrinteazaGaluste din peste din: peste, ceapa, oua, pesmet, cartofi, sare, piper.
- 1 kg peşte mare
- 3 cepe mari
- 5 ouă
- 4 linguri pesmet
- 5 cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele, dezosat şi curăţat, se pune la foc mic timp de un sfert de oră, într-un litru de apă, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi felii subţiri.
Se adaugă ouăle şi restul de ingrediente, împreună cu puţină apă caldă, sărându-se şi piperându-se după gust. Se amestecă uşor.
Când este bine scăzută, se lasă să se răcească un pic şi se pregătesc mici găluşti.
Se pun la fiert în apă clocotită, cu grijă să nu se sfărâme. Se lasă oala sub capac, la foc mic, timp de o jumătate de oră.
Se scot cu grijă găluştile şi se lasă să se scurgă bine de apă. Se pun pe platoul de servire şi se toarnă deasupra supa rămasă, strecurată.
Se serveşte rece.
Pofta buna!