Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară
PrinteazaGăluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară din: dovleac, galbenusuri, faina, sare, piper, nucsoara, spanac, unt, parmezan.
- 800 g dovleac (decojit si curatat de seminte)
- 2 galbenusuri
- 250 g faina
- sare
- piper
- nucsoara rasa
- 300 g spanac tanar curatat
- 100 g unt
- 80 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se taie cuburi pulpa de dovleac; se pune într-o tavă unsă şi se coace la cuptor aproximativ 40 de minute.
Se lasă apoi să se răcească şi se pasează. Se adaugă gălbenuşuri şi făină şi se frământă aluatul.
Se condimentează puternic cu sare, piper şi nucşoară. Se scot găluşte cu linguriţa şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să fiarbă 10 min., până se ridică la suprafaţă.
Se spală spanacul. Se încinge untul în tigaie, se adaugă spanacul şi se căleşte 5 minute.
Se sărează şi se piperează. Se scot găluştele de dovleac cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă bine; se amestecă împreună cu spanacul. Se presară imediat parmezan proaspăt ras şi se serveşte.
Găluşte cu dovleac, spanac şi nucşoară
Pofta buna!