Galuste dulci cu migdale si seminte de bostan
PrinteazaGaluste dulci cu migdale si seminte de bostan din: gris, zahăr pudră, făină de năut, praf de nucşoară, migdale,seminţe de bostan (decojite şi prăjite), fulgi de cocos.
- 100 g gris
- 750 g zahăr pudră
- 900 g făină de năut
- 1 linguriţă praf de nucşoară
- 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt
- 1 ceaşcă seminţe de bostan (decojite şi prăjite)
- 6 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se amestecă grisul cu făina de năut şi se cerne. Se rumenesc în unt topit, într-o tigaie cu fundul gros, la flacără mică. Când începe să-şi degajă aroma, se ia cratiţa de pe foc şi se amestecă bine, aproximativ zece minute.
Se adaugă seminţele prăjite de bostan şi migdalele, mărunţite, omogenizându-se bine, până la răcirea compfetă: Se adaugă zahărul şi nuca de cocos, amestecându-se bine.
Din compoziţid se fac mici găluşte, ce pot fi rostogolite şi prin nuci sau migdale, pisate bine.
Pofta buna!
De incercat galustele astea