Găluşte dulci
PrinteazaO reteta de galuste dulci din: cartofi, amidon, prune, unt, sos de ciocolata, scortisoara si sare.
- 1,2 kg cartofi albi
- 1-2 linguri cu amidon
- 700 g prune
- unt
- sos de ciocolata
- scortisoara
- sare
Mod de preparare:
Fierbe 500 g de cartofi în coajă în apă cu sare. Curăţă-i fierbinţi şi dă-i prin maşina de tocat. Dă pe râzătoare restul de cartofi şi stoarce-i într-un prosop. Pasează cartofii fierţi şi amestecă-i cu cei cruzi. Adaugă în amestecul de cartofi 1-2 linguri cu amidon.
Ia cu lingura din compoziţie, aplatizează cu palma, pune deasupra câte o jumătate de prună şi dă aluatului o formă rotundă, de găluşcă.
Aşază-le pe o farfurie, iar când sunt gata, pune-le într-o oală cu apă înfierbântată în care ai adăugat un praf de sare. Fierbe-le 10-15 minute ori până când se ridică la suprafaţa apei. la-le cu spumiera şi aşază-le pe un platou.
Pune deasupra un cub de unt, presară scorţişoară şi serveşte găluştele cu sos de ciocolată.
Găluşte dulci
Pofta buna!