Galuste elvetiene

Printeaza

Galuste elvetiene din: carnati, slanina afumata sau kaizer, faina, oua, smantana, ulei, unt, sare.

Ingrediente:

  • 200 g cârnaţi
  • 150 g slănină afumată (sau kaizer)
  • 600 g făină
  • 4 ouă
  • 100 ml smântână
  • ulei
  • unt
  • sare

 

Mod de preparare Galuste elvetiene:

Se prepară un aluat de găluşte din făină, două ouă, 350 ml dee apă şi puţină sare.

Se iau cu lingura găluşte şi se fierb în apă cu sare, apoi se scurg şi se spală cu un jet de apă rece.

Se unge cu unt o cratiţă, se distribuie jumătate din cantitatea de cârnaţi, tăiaţi rondele, şi se acoperă cu jumătate din cantitatea de găluşte.

Se taie mărunt slănina şi se topeşte împreună cu două linguri de ulei.

Se toarnă peste găluşte jumătate din jumările preparate, stropindu-le cu puţină grăsime.

Se taie felii două ouă fierte şi se pun peste găluşte. Se stropesc cu smântână, apoi se pun restul cârnaţilor tăiaţi rondele.

Se acoperă cu restul de găluşte, se pun jumările rămase împreună cu grăsimea, puţină smântână şi se presară o linguriţă de boia.

Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil pentru 15-20 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.