Galuste fine de cartofi
PrinteazaGaluste fine de cartofi din: cartofi, sare, faina, amidon, lapte, oua, nucsoara, maghiran.
- 750 g cartofi
- sare
- 80 g făină
- 80 g amidon alimentar
- 2 linguri de lapte
- 2 ouă
- nucşoară măcinată
- 1/2 de linguriţă de maghiran uscat
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare aproximativ 20 de minute, apoi se scurg şi se zdrobesc cu presa pentru cartofi.
Piureul de cartofi se amestecă cu faina, amidonul, laptele şi ouăle până când rezultă un aluat omogen. Acesta se condimentează bine cu sare, maghiran şi nucşoară.
Intr-o oală mare, se pune la fiert apă cu sare. Cu mâinile umede, se formează găluşte din aluat şi se fierb la foc mic circa 20 de minute, până când urcă la suprafaţă.
La final, găluştele se scot din apă cu o spumieră şi se lasă să se scurgă. Se servesc ca garnitură la carne sau împreună cu mâncăruri pe bază de legume.
Galuste fine de cartofi
Pofta buna!