Răcorirea perfectă pentru zilele călduroase – este o variantă modernă și sănătoasă a celebrului gazpacho spaniol, care aduce o notă de cremozitate și prospețime datorită avocado-ului. Această supă rece este ideală pentru zilele călduroase de vară, oferind o combinație delicioasă de arome și texturi. Avocado-ul este considerat un superaliment datorită conținutului […]
Galuste cu gem
PrinteazaGaluste cu gem din: cartofi, ulei, oua, faina, sare, fructe, unt, seminte de mac si zahar pudra.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 600 g cartofi albi fainosi
- 4 linguri ulei
- 2 oua
- 200 g faina
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- gem de fructe (sau fructe)
pentru crusta:
- 50 g unt
- seminte de mac
- 50 g zahar pudra aromatizat cu vanilie
Mod de preparare:
Galuste cu gem: Speli cartofii şi îi fierbi cu tot cu coală în apă cu sare. Cureţi coaia, dai cartofii pe răzătoarea cu găuri mici, îi amesteci cu uleiul, ouăle şi făina. Frămânţi un aluat consistent şi omogen.
Modelezi suluri de aluat din care tai bucăţi, le aplatizezi în palmă, adaugi în mijloc gem de fructe (după preferinţă) sau fructele preferate macerate cu zahăr în prealabil, apoi strângi aluatul sub formă de găluşcă.
Umpli un vas de 3-4 l cu apă, adaugi un praf de sare şi aduci apa la punctul de fierbere. Adaugi găluştele umplute şi le laşi să fiarbă până se ridică deasupra.
Le scoţi cu spumiera deoparte, le rumeneşti în unt topit şi le tăvăleşti prin seminţe de mac. Le serveşti imediat pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.
Pofta buna!
Tot Ce Trebuie Să Știi Despre Această Băutură Deosebită – Blended Malt Scotch este un tip de whisky creat prin amestecarea mai multor single malturi din diferite distilerii. Acest tip de whisky este cunoscut pentru complexitatea sa, oferind arome și gusturi variate datorită amestecului divers de malțuri. Istoria whisky-ului este profund legată […]