Găluşte de gris cu carne tocată
PrinteazaGăluşte de gris cu carne tocată din: gris, oua, unt, carne tocata de porc, rosii, ceapa, usturoi, ardei capia, masline, cimbru, sare, piperulei, chili, curry.
- 150 g griş
- două ouă
- 50 g unt
- 500 g carne de porc tocată
- 500 g roşii
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- un ardei capia
- 100 g măsline feliate
- cimbru
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- chili
- curry
Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins împreună cu ardeiul tăiat cubuleţe.
Se adaugă carnea şi se prăjeşte pînă cînd scade sucul format.
Se adaugă roşiile date pe râzătoare, măslinele, sarea, piperul şi cimbrul tocat.
Se fierbe încă zece minute la foc mediu, se opreşte focul şi se presară cimbru proaspăt.
Untul se pune într-un castron şi se mixează pînă cînd devine ca o cremă.
Se adaugă ouăle, grisul, puţină sare şi se amestecă.
Intr-o oală se pune apă cu sare la fiert şi, cînd începe să clocotească, se pun găluştele formate cu ajutorul unei linguri.
Se lasă la fiert pînă cînd au crescut în volum şi au devenit pufoase.
Se pun în farfurii şi se servesc cu sosul de roşii cu carne.
La sos se mai poate adăuga pudră de chili sau puţin curry.
Găluşte de gris cu carne tocată
Pofta buna!