Sirop de Portocale – o băutură dulce și revigorantă, perfectă pentru a fi adăugată în apă minerală, ceaiuri sau deserturi. Acesta se prepară simplu și poate fi păstrat în frigider pentru o perioadă îndelungată, datorită conținutului său ridicat de zahăr. Aroma intensă de portocale face ca acest sirop să fie ideal pentru a aduce un […]
Galuste gustoase cu cartofi
PrinteazaGaluste gustoase cu cartofi din: cartofi, faina, salvie, unt, sare, rosii, busuioc, zahar, ulei de masline si piper.
Ingrediente:
Pentru găluşte:
- 1 kg cartofi
- 250 g făină
- 3-4 frunze de salvie
- unt
- sare
Pentru sos:
- 750-800 g roşii
- 1 rămurică de busuioc
- 1 linguriţă de zahăr
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Galuste gustoase cu cartofi: Fierbeţi cartofii în coajă, curăţaţi-i şi pasaţi-i cât sunt încă fierbinţi. Incorporaţi puţină făină. Din aluat formaţi pe planşetă cilindrii lungi de mărimea unui deget.
Acestora faceţi-le câte o adâncitură la un capăt să aibă forma unei ceşcuţe.
Separat, pregătiţi sosul de roşii astfel: decojiţi roşiile, treceţi-le printr-un aparat special pentru tocat aceste legume. Puneţi sosul de roşii cu puţin ulei pe foc domol 30 de minute.
La sfârşit, adăugaţi zahăr şi sare. In ultimele minute, puneţi piper şi busuioc tocat fin.
Separat, puneţi într-un vas o cantitate bună de unt şi câteva frunze de salvie. Intr-o oală cu apă în clocot, puneţi formele din aluat la fiert.
Când acestea se ridică la suprafaţă, luaţi-le cu o spumieră, puneţi-le pe un platou fierbinte, apoi acoperiţi-le cu sos de roşii şi untul fierbinte.
Pofta buna!
Pui cu sos de ceapa – Reteta simpla si savuroasa
Pui cu sos de ceapa – Reteta simpla si savuroasa. O reteta rapida si delicioasa, perfecta pentru momentele in care doresti sa prepari ceva gustos fara prea mult efort. Aceasta reteta combina aromele intense ale cepei caramelizate cu textura crocanta a puiului acoperit cu un strat generos de maioneza si supa de ceapa. Este un […]