Galuste cu lapte

Printeaza

Galuste cu lapte din: gris, oua, lapte, sare, zahar.

Ingrediente:Galuste cu lapte

  • 2 ouă
  • 6-7 linguri cu griş
  • 1 l lapte nefiert
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 3-4 linguri cu zahăr tos
  • 1 lingură cu zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Punem laptele să fiarbă într-un vas emailat cu gura largă.

Facem găluştele într-un castron mai mare: spargem ouăle, le batem î spumă cu furculiţa, turnăm grişul câte puţin şi amestecăm energic cu lingura, adăugăm sare şi 1 lingură cu zahăr şi luăm din aluat cu lingura umedă porţii mici, pe care le punem uşor în laptele fierbinte (care nu clocoteşte).

Punem în lapte restul de zahăr şi vanilia, lăsăm să fiarbă 12-15 min la foc mic.

Tragem vasul de pe foc, acoperim şi aşteptăm să se răcească sau punem vasul în alt vas cu apă rece.

Servim porţii potrivite din lapte şi găluşte de griş trecute în boluri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.