Galuste de malai si gris cu gem de prune
PrinteazaGaluste de malai si gris cu gem de prune din: gris, malai, faina, apa, zahar, gem de prune, zahar vanilat, pesmet, ulei si sare.
- 1 ceaşcă de griş
- 1/2 ceaşcă mălai
- 1/2 ceaşcă făină
- 4 căni apă
- 4 linguri zahăr
- 1/2 borcan (de 400 g) gem de prune sau alt gem, sau dulceaţă
- 1 plic zahăr vanilat
- 6-7 linguri pesmet
- zahăr pudră
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pui apa la fiert cu un praf de sare şi cele 4 linguri de zahăr şi când dă în clocot adaugi pe rând grişul, mălaiul şi făina, amestecând mereu.
Laşi pe foc până obţii o „mămăliguţă” nu prea vârtoasă.
Cât timp se răceşte, pui puţin ulei la încins, adaugi pesmetul, îl rumeneşti, după care îl amesteci cu zahărul vanilat şi-l aşezi pe o farfurie întinsă.
Din „mămăliguţa” puţin răcită, formezi găluşte în mijlocul cărora pui câte o jumătate de linguriţă de gem.
Le dai prin prin pesmetul rumenit, le pudrezi cu zahar si le asezi pe un platou.
Sunt bune calde, dar si reci.
Poftă bună!