Galuste mari
PrinteazaGaluste mari
- 1 kg făină
- drojdie cât o nucă
- 2 cepe
- ulei
- 1 varza acră mare
- costiţă
- slănină
- cârnaţi afumaţi
- sare
- boia
- piper
Mod de preparare:
Dintr-un kilogram de făină pregăteşti un aluat de pâine pe care-l laşi la dospit. Intre timp toci ceapa mărunt, o pui la călit într-o teratiţă cu diametrul mai mare. Adaugi varza tocată mărunt, costiţa şi slănina tăiată cuburi mici şi cârnatul afumat tăiat rondele.
Le căleşti pe toate timp de 15 minute. Dacă este nevoie adaugi puţină apă. Potriveşti de sare, boia, piper. Adaugi apă cât să acopere varza şi laşi să fiarbă la foc mic în continuare.
Din aluat formezi găluşte, pe care le pui la odihnă. Când varza e aproape fiartă aşezi găluştele în cratiţă, lăsând puţin spaţiu între ele să crească şi le fierbi pe abur, acoperite, deasupra unui alt vas.
Galuste mari
Pofta buna!