Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc
PrinteazaGăluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc din: cartofi, sare, galbenus, faina, nucsoara, rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru, piper, praf de curry si parmezan.
- 250 g cartofi albi
- sare
- 1 galbenus
- 3 linguri faina
- nucsoara rasa
- 400 g rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 lingurita cimbru uscat
- piper
- praf de curry
- 50 g parmezan (bucata intreaga)
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă cu sare. Se scurg, se decojesc şi se pasează. Se adaugă gălbenuş şi făină, apoi sare şi nucşoară. Se amestecă bine. Se face proba, plonjând puţin aluat în apă clocotită – dacă este prea moale, mai trebuie să adăugăm făină.
Pe planşeta tapetată cu făină se face mai întâi un rulou de aluat, din care se taie felii şi se modelează găluşte alungite. Se aşază în apă fierbinte cu sare, dar care nu mai clocoteşte; se fierb găluştele şi se lasă să se scurgă. Se spală roşiile şi se taie bucăţi. Se curăţă usturoiul, se toacă şi se căleşte în ulei de măsline încins.
Se adaugă găluştele şi se prăjesc cea 5 min., amestecând. Se adaugă roşiile, busuiocul şi cimbrul şi se călesc la foc moale cea 3 min. Se condimentează cu sare, piper şi curry; se rade deasupra parmezan.
Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc
Pofta buna!
ce bine arata! mmmm