Galuste cu migdale

Printeaza

Galuste cu migdale din: gris, zahar, nucsoara, migdale, seminte, fulgi de cocos.

Ingrediente:Galuste cu migdale

  • 100 g griş
  • 750 g zahăr pudră
  • 900 g făină des năut
  • 1 linguriţă praf de nucşoară
  • 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt
  • 1 ceaşcă seminţe de bostan (decojite şi prrăjite)
  • 6 linguri fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se amestecă grişul cu făina de năut şi se cerne. Se rumenesc în unt topit, într-o tigaie cu fundul gros, la flacără mică.

Când începe să-şi degajă aroma, se ia crratiţa de pe foc şi se amestecă bine, aproximativ zece minute.

Se adaugă seminţele prăjite de bostan şi migdalele maărunţite, omogenizându-se bine, până la răcirea completă.

Se adaugă zahărul şi nuca de cocos, amestecându-se bine. Din compoziţie se fac mici găluşte, ce pot fi rostogolite şi prin nuci sau migdale, pisate bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.