Galuste cu migdale
PrinteazaGaluste cu migdale din: gris, zahar, nucsoara, migdale, seminte, fulgi de cocos.
- 100 g griş
- 750 g zahăr pudră
- 900 g făină des năut
- 1 linguriţă praf de nucşoară
- 1 ceşcuţă migdale tăiate mărunt
- 1 ceaşcă seminţe de bostan (decojite şi prrăjite)
- 6 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Se amestecă grişul cu făina de năut şi se cerne. Se rumenesc în unt topit, într-o tigaie cu fundul gros, la flacără mică.
Când începe să-şi degajă aroma, se ia crratiţa de pe foc şi se amestecă bine, aproximativ zece minute.
Se adaugă seminţele prăjite de bostan şi migdalele maărunţite, omogenizându-se bine, până la răcirea completă.
Se adaugă zahărul şi nuca de cocos, amestecându-se bine. Din compoziţie se fac mici găluşte, ce pot fi rostogolite şi prin nuci sau migdale, pisate bine.
Pofta buna!