Galuste cu morcov
PrinteazaO reteta delicioasa de galuste cu: faina, lapte, ou, praf de copt, chifle, sare, morcov, ceapa, unt, supa de pui, smantana, ciuperci.
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 1 ou
- un vârf de praf de copt
- 200 g chifle
- sare
- 1 morcov
Ingrediente sos:
- 1 ceapă
- 2 linguri unt
- 2 linguri făină
- 200 ml supă de pui
- 200 ml smântână
- 120 g ciuperci din conservă
- sare
Mod de preparare:
Morcovul se taie bucăţi. Se scoate miezul de chiflă şi se mărunţeşte.
Se amestecă făina cu praful de copt într-un castron.
Se încorporează oul cu sarea în lapte şi se pune amestecul peste faină.
Se obţine un aluat dens, frământat până când nu se mai lipeşte de lingura de lemn.
La sfârşit se adaugă bucăţelele de morcovi şi miezul de chiflă.
Se formează găluşte rotunde şi se pun în apă fiartă sărată.
Se fierb 20 de minute şi, când sunt gata, se perforează flecare cu o scobitoare din lemn.
Se face un rântaş, se toarnă supa şi se dă în clocot. Se adaugă ciupercile, se fierbe 5 minute, apoi se pune şi smântână.
Se mai fierbe 3 minute.
Galuste cu morcov
Pofta buna!