Găluşte nemţeşti de cartofi
PrinteazaGăluşte nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua, mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana.
- 1 kg cartofi albi
- sare
- 1 chifla veche de o zi
- 400 g carne tocata mixta
- 2 oua
- 1 lingurita mustar
- piper
- 150 ml lapte caldut
- nucsoara rasa
- 200 g bacon afumat
- 300 g ceapa
- 600 ml supa
- 2 linguri smantana
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii şi o treime din cantitate se fierb în apă cu sare. Restul se rad într-un castron cu apă, apoi se strâng bine într-un prosop textil şi se storc. Când se depune amidonul pe fundul vasului, se scurge apa şi se amestecă amidonul împreună cu cartofii. 2 Se înmoaie chifla şi se stoarce; se frământă cu carnea tocată, 1 ou, muştar, sare şi piper.
Se scurg cartofii fierţi, se pasează şi se lasă să se răcească. Se amestecă împreună cu laptele, 1 ou, cartofii raşi, sare, piper şi nucşoară. Se scot porţii mici din compoziţia de carne şi se modelează sub formă de bile. Din aluatul de cartofi se scot porţii mai mari, se aplatizează, iar în mijloc se aşază câte o biluţă de came; se înveleşte în aluatul de cartofi.
Se fierb găluştele în apă cu sare cea 20 min. 4 Se taie cubuleţe baconul şi se toacă ceapa. Se topeşte slăninuţa şi se adaugă ceapa; se căleşte, se toarnă supă, se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă la foc moale cea 10 min. Se lasă să se scurgă găluştele şi se servesc cu sosul de afumătură şi smântână.
Găluşte nemţeşti de cartofi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- buganzon reteta
Nu am mancat asa ceva pana acum
Sunt bune galustele astea ?
O sa icnerc si eu galustele de cartofi