Aceste găluşte lipicioase de orez sunt o specialitate culinară chinezească; ele se servesc în mod tradiţional în timpul festivalului anual al Bărcii Dragonului (Duan Wu), organizat în onoarea marelui poet Qu Yuan. Conform legendei, atunci când au auzit că poetul s-a înecat, sătenii s-au repezit să arunce în râu găluşte de orez. Intr-o zi, fantoma […]
Galuste de orez cu prune
PrinteazaGaluste de orez cu prune din: orez, lapte de cocos, crema de cocos, apa, sare, prune uscate, zahar, ou, cocos, ulei.
- 250 g orez cu bob rotund (pentru risotto)
- 200 ml lapte de cocos
- 10 ml crema de cocos
- 350 ml apa
- 1 praf sare
- 50 g prune uscate (fara samburi)
- 50 g zahar
- 1 ou
- cocos razuit
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se pune orezul într-o oală mică şi se adaugă laptele şi crema de cocos, apă şi sare; se dau în clocot, apoi se acoperă şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 15-20 min. amestecând frecvent.
Se pudrează prunele cu zahăr şi se zdrobesc cu furculiţa.
Se înglobează în orezul răcit un ou bătut.
Se modelează găluşte din acest amestec şi se umplu cu prune; se tăvălesc prin cocos ras şi se prăjesc în ulei încins, până se rumenesc.
Galuste de orez cu prune
Pofta buna!
poate iti place si:
Galuste de orez
Galuste de peste cu orez
O reteta de galuste de peste cu orez din: file de peste, albusuri, coriandru, iaurt, ceapa, orez, sare, piper, tarhon, supa de pui, faina, iaurt si smantana. Ingrediente: 750 g file de peste – cod, merluciu, pangasius 2 albusuri 1/2 lingurita coriandru macinat 150 ml iaurt natural 1 ceapa tocata marunt 400 g orez sare […]
Pofta buna!