Găluşte de peşte cu andive

Printeaza

Găluşte de peşte cu andive din: fileuri de peste, gris, oua, andive, ciuperci, sos de rosii dulce, praz, ulei de floarea soarelui, bicarbonat de sodiu, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Galuste_de_peste_cu_andive

  • 500 g fileurid e peste
  • 4 linguri cu gris
  • doua oua
  • 4 andive
  • 500 g ciuperci
  • 300 ml sos de rosii dulce
  • doua fire de praz
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare zece minute.

Se scurg de apă, se pun într-un bol împreună cu grişul, puţină apă, ouă,e, sare şi piper după gust.

Se presară biocarbonatul, se pasează totul, se formează găluşte cu lingura înmuiată în apă rece şi se pun într-o oală unde fierbe apă cu puţină sare.

Se fierb la foc mediu spre mic şi când s-au ridicat la suprafaţă se scot cu spumiera într-un platou şi se păstrează la cald.

Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele. Ciupercile se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-un bol.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune prazul, se căleşte zece minute, apoi se adaugă andivele şi se călesc încă zece minute. Se scoate totul pe un platou şi în locul lor se pun ciupercile.

Se condimentează, se presară cimbru după gust şi se prăjesc până scade sosul format.

Găluştele se servesc alături de andivele cu praz şi ciuperci şi sosul de roşii dulce.

Găluşte de peşte cu andive

Galuste_de_peste_cu_andive

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.