Galuste de peste aromate
PrinteazaGaluste de peste aromate din: peste, ceapa, oua, pesmet, cartofi, sare, piper.
- 1 kg peşte mare
- 3 cepe mari
- 5 ouă
- 4 linguri pesmet
- 5 cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele, dezosat şi curăţat, se pune la foc mic timp de un sfert de oră, într-un litru de apă, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi felii subţiri.
Se adaugă ouăle şi restul de ingrediente, împreună cu puţină apă caldă, sărându-se şi piperându-se după gust. Se amestecă uşor.
Când este bine scăzută, se lasă să se răcească un pic şi se pregătesc mici găluşte. Se pun la fiert în apă clocotită. Se lasă oala sub capac, la foc mic, timp de 1/2 oră.
Se scot cu grijă găluştele şi se lasă să se scurgă bine de apă. Se toarnă deasupra supa rămasă, strecurată. Se serveşc reci.
Pofta buna!