Galuste de peste cu orez

Printeaza

Galuste de peste cu orez din: file de peste, albusuri, coriandru, iaurt, ceapa, orez, sare, piper, tarhon, supa de pui, faina, iaurt si smantana.

Ingrediente:

  • 750 g file de peste – cod, merluciu, pangasius
  • 2 albusuri
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 150 ml iaurt natural
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 400 g orez
  • sare
  • piper

sos:

  • 1 legatura tarhon
  • 300 ml supa de pui
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 150 ml iaurt
  • 2 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Taiati fileurile in cubulete, eliminati eventualele oase, si tocati cubuletele cat mai marunt, cu masina sau blenderul. Adaugati albusurile, coriandrul, iaurtul, sare si piper si amestecati ingredientele pentru omogenizare.

Puneti intr-o cratita apa cu sare la fiert. Adaugati ceapa intreaga, pentru a da gust. Din amestecul de peste formati cu ajutorul a doua linguri galuste alungite  pe care le fierbeti la foc potrivit in apa cu ceapa, timp de 8-10 minute.

Intoarceti galustele pentru a fierbe si a se inmuia uniform. Scoateti-le cu o lingura pentru spuma si puneti-le pe o farfurie calda, fara sa le suprapuneti.

Pentru sos, amestecati bine supa de pui cu tarhonul tocat, faina sau amidonul, sare si piper, dupa gust. Fierbeti sosul pana cand ajunge la consistenta dorita. Fierbeti orezul in 1200 ml apa cu sare. Serviti galustele calde cu orezul pus mai intai in castrons uns cu ulei si apoi rasturnat pe farfurie.

Galuste de peste cu orez

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.