Galuste cu prune, pesmet si scortisoara

Printeaza

Galuste cu prune, pesmet si scortisoara din: prune cartofi, ou, faina, margarina, gris, sare, scortisoara, zahar, unt.

Ingrediente:Galuste cu prune, pesmet si scortisoara

  • un kg prune
  • un kg cartofi
  • un ou
  • 200-300 g făină
  • 250 g margarină
  • o lingură griş
  • un praf de sare
  • pesmet / scorţişoară
  • 2 linguri zahăr
  • o lingură unt

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert. După ce au fiert, se zdrobesc cu o furculiţă şi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi cu marga­rina, oul, grisul, făina şi sarea.

Se frământă uşor, până se formează un aluat mai moale. Se spală bine prunele, după care se şterg cu un şervet de bucătărie.

Se rostogolesc prunele pe rând în aluat, până când se acoperă complet, după care se formează bile. Se pune pe foc o cratiţă cu apă şi cu un praf de sare.

Când fierbe apa, se pun găluştele, cam 8-10 bucăţi odată, şi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.

Se scot cu o spumieră şi se aşază într-un castron. Separat, într-o tigaie se topeşte o lingură de unt peste care se adaugă pesmet şi scorţişoară.

Se amestecă pesmetul cu zahărul şi se dau găluştele prin această compoziţie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.